Kun je vlinders kweken?

Kun je vlinders kweken?

Het kweken van vlinders kan vanaf maart tot en met september. Het streven is dat er 5 rupsen worden verzonden, de garantie is dat je er minimaal 3 ontvangt en dat deze tot gezonde vlinders worden gekweekt. Eerst krijgen de rupsen hun eigen eten (bijgeleverd) zodat ze goed kunnen groeien.

Kan je een vlinder als huisdier hebben?

Vlinders moeten vrij zijn om echt te gedijen. Het is alleen mogelijk om ze in gevangenschap te houden als je een grote tuin hebt waar je ze in kunt houden. Bovendien migreren veel soorten; ze kunnen maar kort bij je blijven als je wilt dat ze leven.

Hoe kun je een vlinder verzorgen?

De vlinders leven van nectar uit bloemen. Kunstnectar kunt u maken door negen delen water in een bakje te doen met één deel suiker of honing. Doe ook een pannenspons in het bakje, of doe er een deksel met gaatjes op.

Hoe zorg je voor een rups?

Wat geef je de rupsen te eten? Het is belangrijk dat de rupsen elke dag verse koolbladeren tot hun beschikking hebben. Als dat lastig is in het weekend, dan kun je de rupsen op vrijdag wat meer koolbladeren geven zodat ze wel het hele weekend voedsel hebben.

Kun je vlinders kopen?

Voor bestellingen kunt u kiezen voor pakketjes of sets. Een set bevat niet alleen levend materiaal, maar ook het boekje ‘Zeg kleine vlinder’ met €5,95 korting. Op het bestelformulier geeft u apart aan hoeveel pakketjes en hoeveel sets u wilt bestellen.

Waardoor worden vlinders bedreigd?

De belangrijkste oorzaak van de achteruitgang van vlinders is het verlies aan leefgebied. Met name door veranderend agrarisch gebruik hebben veel soorten het moeilijk. De bloemrijke graslanden worden verlaten en verruigen of ze worden zo intensief gebruikt dat de bloemen en de vlinders er verdwijnen.

Welke vlinder leeft 1 dag?

Zoals: In februari – Dagpauwoog. In maart – Boomblauwtje; Gehakkelde orelia; Dagpauwoog; Kleine vos; Citroenvlinder. In april – Klein koolwitje; Boomblauwtje; Gehakkelde orelia; Bond zandoogje; Dagpauwoog; Kleine vos; Distelvlinder; Landkaartje; Koninginnepage; Citroenvlinder; Klein geaderd witje.

Hoe kan je een vlinder redden?

Laat de vlinder vrij. Als de vlinder niet omhoog kruipt, pak hem dan net boven het lichaam vast, met de vleugels gesloten. Je kunt de vlinder loslaten, zodra hij weer op krachten is gekomen met wat suikerwater of nectar. Je hoeft niet te wachten tot hij ‘genezen’ is. Laat de vlinder even op je vinger zitten.

Wat kan je een vlinder geven?

Van nature overleven vlinders door de nectar van verschillende soorten bloemen te consumeren. Het beste voedsel dat je ze kunt geven is deze nectar. IJzerhard (Verbena), Vlinderstruik (Buddleija), Phlox en goudsbloemen zijn populair bij vlinders – plant deze in je tuin om vlinders aan te trekken en te voeden.

Hoe kom je aan rupsen?

Voor het zoeken naar rupsen is het niet nodig om een natuurgebied te bezoeken, het kan ook heel gemakkelijk in de eigen tuin of in een park of wegberm in de buurt. Veel tuinplanten worden door rupsen als voedsel gebruikt, denk bijvoorbeeld aan kruisbloemigen, liguster en geraniums.

Wat kun je doen tegen rupsen?

Plantjes afdekken: vooral jonge plantjes zijn in trek bij rupsen. Dek stekjes en plantjes daarom af (bijvoorbeeld met een net of vliesdoek) om te voorkomen dat vlinders eitjes kunnen leggen tussen jouw planten. Vogelhuisje en vogelvoer: lok extra veel vogels naar jouw tuin met vogelvoer en/of een vogelhuisje.

Waar koop ik vlinders?

In de rubriek Losse vlinders kunt u de vlinders los kopen, zonder lijst. Of u kunt er voor kiezen er een losse lijst bij te kopen, waarin wij de vlinder(s) voor u kunnen plaatsen. Via deze optie kunt u een uniek exemplaar, geheel naar eigen smaak en/of passend bij uw interieur, door ons laten maken.