Hoe monteer je WEDI platen?

Hoe monteer je WEDI platen?

De wedi bouwplaat wordt met behulp van een waterpas uitgelijnd op de gipskartonplaat. De uitgelijnde wedi bouwplaat met wedi Tools rozetten en houtschroeven vastzetten. wedi Tools weefselband aanbrengen op de voegen. Daarna kunnen de platen wor- den betegeld of kan pleister- werk worden aangebracht.

Wat is een WEDI plaat?

De wedi bouwplaat heeft een blauwe kern van (H)CFK-vrij geëxtrudeerd polystyreen hardschuim. Hierdoor is de wedi bouwplaat de ideale ondergrond voor alle soorten tegels en pleisterwerk. Zij kan op bijna iedere ondergrond worden aangebracht, is waterdicht, warmte-isolerend, veelzijdig toepasbaar, licht en stabiel.

Welke dikte WEDI plaat?

Voor een perfecte tegelondergrond en tegelijkertijd een stabiele constructie worden de wedi bouwplaten vanaf een dikte van 20 mm toegepast. Om de wedi bouwplaat eenvoudig en snel aan te brengen, wordt eerst een houten of metalen constructie loodrecht en in één lijn geinstalleerd.

Welke tegellijm op WEDI plaat?

Waar gebruik ik wedi 320 tegellijm voor? Deze tegellijm is te gebruiken om de wedi Bouwplaten te verlijmen, om tegels te verlijmen én als vulmiddel bij wedi gefreesde vloerverwarming.

Kun je over WEDI plaat stucen?

wedi bouwplaat. – als ondergrond om te stucen (de Wedi bouwplaat is ook een pleisterdrager). De Wedi bouwplaten nemen geen vocht op, dus goed toe te passen voor natte ruimtes, en zijn onmiddellijk te betegelen of te pleisteren.

Hoe sterk is WEDI plaat?

Waarom is een wedi plaat zo’n sterke ondergrond voor tegels? Een wedi plaat is gemaakt van XPS wat een enorm harde schuim kern is die tevens isoleert. Om dit geheel waterdicht én tegelklaar te maken is deze plaat afgewerkt met een wapening en een mortel. Niet zomaar een mortel overigens.

Welke dikte Qboard?

Qboard® op alle ondergronden. De tegelgrootte op de vloeren moet minstens 10 x 10 cm bedragen, de tegeldikte minstens 7 mm. U hebt het graag lekker warm? Elektrische vloerverwarmingen kunnen direct op het bouw- en tegelelement worden geïnstalleerd en geplamuurd.

Waarom geen Pastalijm op de vloer?

Pastalijmen zijn niet geschikt voor het betegelen van vloeren. De lijm kan weinig druk aan. Bovendien heeft het lucht nodig om te drogen. Vloertegels laten minder lucht door en daardoor duurt het droogproces te lang.

Kan je op OSB Tegelen?

Houten platen zoals OSB, MDF en watervaste multiplex worden regelmatig gebruikt om op te betegelen. Dit materiaal kan gemak- kelijk kromtrekken als gevolg van veranderingen in vochtgehalte.

Welke dikte wedi plaat?

Hoe sterk is wedi?

Hoe sterk is Qboard?

Qboard® is warmte-isolerend, gemakkelijk te snijden, watervast en zeer duurzaam. Door de eenvoudige verwer- king is met Qboard® (bijna) niets onmogelijk. Bij oneffen wanden, gebarsten of niet-hechtende ondergronden wordt Qboard® basiq met een dikte van minstens 20 mm gebru- ikt.