Kriptojenik epilepsi nedir?
Kriptojenik Epilepsi: Doktorların hastalığın bir nedene bağlı olduğuna inandığı, ancak hastalık nedenini teşhis edemediği vakalardır.
Epilepsi Ilacsiz geçer mi?
Her ne kadar epilepsi tam olarak tedavi edilemezse de bazı nöbetler kendiliğinden kaybolabilmektedir. İdiyopatik veya kriptojenik olarak sınıflandırdığımız nöbetlerin % 68 ile 92 kadarı, tanı konulduktan sonraki 20 yıl içinde kaybolabilmektedirler.
Yalancı nöbet nedir?
Yalancı epileptik nöbetler (pseudoseizures), epileptik olmayan ama epilepsi nöbeti görünümünde olan, aslında psikiyatrik bir sorunun dışa vurumu olan klinik tablolardır. İyi bir nöbet gözle- mi ile epileptik bir nöbetten ayırt edilebilmesine karşın bu her zaman kolay değildir.
Psikolojik epilepsi belirtileri nelerdir?
Nöbet geçiren hastalarda vücutta ani kasılmalar veya sertleşme, kollarda ve bacaklarda kontrol edilemeyen sallantılar, dikkat kaybı, sabit bir noktaya dalmak ve boş bakmak gibi belirtiler gözlemlenebilir.
Geçici epilepsi nedir?
Epilepsi nöbeti (yada krizi), beyin normal aktivitesinin, sinir hücrelerinde geçici olarak meydana gelen anormal elektriksel aktivite sonucu bozulması ile oluşan klinik bir durumdur. Halk arasında “Sara Hastalığı” olarak da bilinen epilepsi, kendini epileptik nöbetler ile göstermektedir.
Epileptojen ne demek?
Beyinde kortikal alanda bulunan bir skatris, atrofi gibi lokal ve hipoksi, hipoglisemi, pH yükselmesi, enzim eksikliği, elektrolit denge bozukluğu gibi patolojik değişiklikler nedeniyle bir grup nöron fazla elektrik aktivitesi üretebilirler. Bu hücre grubuna Epileptojenik odak denir.
Epilepsi kendi kendine geçer mi?
Tedaviye iyi yanıt veren, başka nörolojik problemi olmayan,en az 2 yıl nöbetsiz dönem geçiren çocuklarda iyileşme kabul edilir ve ilaçlar azaltılarak kesilebilir.Epilepsi ilaçlarının kontrolsüz bir şekilde ani kesilmesinin nöbetlerin tekrarlanmasına yol açacağını çocuk hastalarda yüzde 70-80 gibi yüksek bir oranda …
Iyi huylu epilepsi nedir?
İyi Huylu Rolandik Epilepsi: Çocukluk çağı epilepsi türlerinden biridir. Ağızdan salya gelmesi, uykudan uyanıp konuşamama, dudağın bir yana doğru eğilme gibi belirtilerle ortaya çıkar. Genellikle ergenlik dönemine geçildiğinde hastalık da atlatılır.
Yalancı epilepsi nasıl anlaşılır?
Yalancı epilepsi belirtileri gerçek epilepsi belirtileri ile büyük oranda benzerlik gösterir. Bu nedenle gerçek epilepsi ile genellikle karıştırılır. Nöbet geçiren hastalarda vücutta ani kasılmalar ve sertleşmeler ortaya çıkar. Yalancı sara nöbeti, psikolojik sorunların fiziksel bir dışa vurumu şeklinde ortaya çıkar.
Epilepsi olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Sinir hücrelerinde meydana gelen elektriksel aktivite; titreme, sarsılma, kasılma, ağızdan köpükler çıkma gibi ani fiziksel tepkilere neden olur. Birinin aniden yere düşmesi, titremesi, ağzından köpükler çıkması epilepsi nöbeti geçirdiğini gösterebilir ancak her nöbet geçiren epilepsi hastasıdır diyemeyiz.
Stres epilepsiyi tetikler mi?
Enfeksiyon, yüksek ateş, aşırı alkol kullanımı, uykusuzluk ve yoğun stres epilepsi nöbetlerine yol açabilir. Beyin, milyarlarca sinir hücresi, bunların uzantıları ve aradaki destek dokulardan oluşuyor.
Depresyon epilepsiye neden olur mu?
Epilepsi depresyona, depresyon ise epilepsiye yol açabilmektedir. Depresyonun epilepside daha ziyade, nöbetler arasında inhibitör nöronal mekanizmaların etkinleşmesi nedeniyle ortaya çıktığına dair ipuçları vardır.